Iz dnevnika moje kćerke: Postala sam voajerka Ljudi, ja sam voajerka. I sve više ulazim u kovitlac voajerizma. Niti razmišljam, niti znam kako će se izvući iz te spirale. A za sada i ne želim, voajerizam me ispunjava. Ovako počinje prva priča moje Maje, sada majke tri preslatke kćerkice. Maja je moje najstarije dijete, dobili smo je u prvoj godini braka, ja sam tad imao 23 , a supruga Mima dvije godine manje.
Renovirao sam kuću, sklanjao stvari, odvajao bitne od nebitnih. Tu neizglednu, potrošenu i do kraja ispisanu svesku umalo ne bacih. Pomislio sam da je riječ o lektiri, ali umalo se ne prevarih.


Da, moja Maja pokazala je u njoj zavidno literarno znanje i zanimljiv stil. Nastavljam dalje sa čitanjem.
-Moj prvi voajerizam bio je kada sam iznenada banula kod tetke i teče , u predgrađu.Došla sam do njih biciklom, ušla kroz veliku drvenu kapiju i začula nekakve uzd.he i jauke iza kuće. A mislila sam ostaviti kod njih bicikl i pješice otići do grada.


Naslonila sam „pony“ uz ogradu i tiho se privukla mjestu uzdaha. Kad tamo moj tečo Marko na..zio tetku Mirjanu preko starog odbačenog stola. Samo joj je zadigao suknju, smaknuo ga…e u stranu i zabijao se nesebično. Osjetila sam i ja nemir dole u ga..cama, ruka je sama pošla da pomazi ne..nu pič…u. Prijali su mi prsti, ali i pogled na veliki tetkov komad.


-Zabij ga jače, još jače, požuri, može neko naići. Evo ja sam pri kraju.  Kako me je sp.zio, nije mi jasno. Očima mi je dao znak da ne reagujem, da ćutim, stajala sam kao ukopana. I dok je tetka još ležala stomakom i grud..a po stolu, tetak je izvadio svog ljepotana, obrisao ga njenom suk..om i spakovao u g..e. Pobjegla sam, uzela svoj bicikl i na ulicu.