Jako

      No Comments on Jako

Jako… Odrasli zajedno u malom sirotinjskom kraju,gurali se kroz zivot,borili,zajedno upisali pravo,zavrsili i danas postali jako ugledni ljudi,u svojim vec malo poodmaklim godinama.Dobro smo situirani,djeca skoro izvedena na put,sva osim Zarkova cerkica Mia.Rodila se ona kasno,rekao bi on: „Omakla mi se“.Zarko i ja imamo 56 godina a Mia 18.Tek je zakoracila u punoljetstvo,tatina cerkica,razmazena.Ponasala se uobrazeno,gdje god da krene oblacila je kratke suknjice,gole noge,grudi skoro ispale iz majce ali eto.Zarko nije mogao nista,a i volio je,najmladja mezimica.

Mi smo se cesto obilazili,oni kod nas ,mi kod njih,prakticno kao familija.Ali nesto je u svemu tome postajalo neugodno.Svaki put kada bi dosli kod njih Mia se setkala u nekim kratkim suknjicama,vrckala a da vam pravo kazem iako u ovim godinama tesko je ne primijetiti takve stvari ma koliko se covjek trudio da ne gleda,jer ipak je to cerka mog prijatelja.

Ona se opet ponasala kao da je znala o cemu se tu radi,kao da je vidjela moje reakcije na nju.Cim bi im dosao u goste zatrcala bi se i sjela mi ukrilo i grlila me.
„Jao cika Darko sto ja vas volim“ govorila bi sjedevsi mi u krilu,dok sam ja jedva uspijevao a da ne zagledam u njene ogromne sise koje su skoro ispadale,i da se uzdrzim da ne osjeti moju ogromnu er ciju u tim trenutcima. Jednog dana bio sam na poslu i odlucio poslije posla da svratim malo do Zarka da mu odnesem neke papire i da popijemo po koje pivo.Uzeo sam mobitel i nazvao ga ali je bio nedostupan.Ma nema veze,otici cu svejedno do njega.Doslo je 15 h,izasao sam,sjeo u auto i polako krenuo.Stigao sam pred kucu,izasao,pozvonim ali niko ne otvara.Ma svoji smo,imam taj obicaj,usao sam u kucu bilo je otkljucano.Zovnuo sam „Zarko“ jednom dva put,nista.
Taman sam krenuo kuci kad cujem „Dolaziiiiiim“ -bila je to Mia.E pa to mi nije trebalo.U tom trenutku dotrcala je ona…
„Pa ti si cika Darko,zasto se nisi javio.Tata i mama su otisli kod strica u selo ali imam ja ,cekajte sad cu donijeti sok“
„Ma ne..“nisam ni izustio vec je otrcala,proslo je malo kad eto je nosi neki sok,pola vec isprosipala.
„Samo da se ja pre ucem“ otrcala je i nestala iza zida.Odjednom dok sam pio sok i cekao da se vrati u dnevnom boravku,cujem je kako prilazi,cujem zvuk nekih stiklica…Podignem pogled kad imam sta i da vidim,na stiklicama od 10-ak centimetara,u beloj su jici koja jedva pokriva gu u i majcicici na bretele ispod koje se naziru ogro ne si ,prilazi Mia.Stvarno sam bio zaledjen! Pokusao sam da iskuliram situaciju. Pale su sve maske,dosta je bilo zezanja po basmo se kao nikad. „Cika Darko,znas li da ja tebe volim?“ uzviknula je smijuci se za ovoljno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *