Moja supruga htela da ugostimo mog starog prijatelja…

      No Comments on Moja supruga htela da ugostimo mog starog prijatelja…

Moja supruga htela da ugostimo mog starog prijatelja… Moja supruga se zove Nikolina, mlađa je od mene godinu dana. U braku smo tek nekoliko godina, ali se zabavljamo još od srednje. Jedne večeri, dok sam nezainteresovano menjao kanale na televizoru, zazvonio mi je telefon. Broj mi nije bio poznat, ali sam svako javio, misleći da me zove neki klijent. Sa druge sam čuo poznat glas.  Bio je to moj prijatelj Peđa, koga poznajem od detinjstva, i sa kojim sam se družio sve dok se on posle osnovne škole nije odselio u Holandiju. Kako u to vreme internet nije bio svima dostupan, mi smo izgubili kontakt. Međutim, sudbina je htela da se ponovo sretnemo. Njegov poziv me je jako obradovao. Dugo smo pričali. Peđa je arhitekta, koji vodi uspešan studio enterijera. Bio je razveden već godinu dana. Nikolina je predložila da ga pozovem na večeru, da proslavimo ponovni susret i da upozna moju porodicu, što sam i uradio. Dogovorili smo se da sutra uveče dođe do mene.

Taj dan je brzo prošao, jer sam bio okupiran kupovinom namernica, pića, čišćenjem stana dok je moja supruga pripremala zakusku i glavno jelo. Kako se vreme približavalo, bio sam sve nervozniji. A onda se čulo zvono na vratima. Otvorio sam vrata, a ispred mene je stajao Peđa, sada visoki muškarac, sa par sedih u kosi, uređene brade, u odelu, sa flašom pića i buketom cveća u rukama. Nakon zagrljaja, uveo sam ga u trpezariju, gde je čekala moja supruga. Upoznali su se i svi smo seli za sto.

Veče je prolazilo uz dobru hranu, dosta pića i razgovora o starim dobrim vremenima. Ni Nikolini nije bilo dosadno, jer se bavila istim poslom kao Peđa, pa su imali puno zajedničkih tema. U jednom trenutku, dok su Peđa i Nikolina razgovarali, primetio sam da se gledaju nekako… čudno… To je bio pogled koji kod Nikoline dugo nisam video. Oči su joj sijale dok se smejala njegovim šalama. Kao da je bila očarana dok su se njihovi pogledi sve češće susretali. On je u par navrata spustio pogled niz njeno telo, diskretno, ali opet vidljivo. Vrlo brzo sam to pripisao piću, da mi se pričinjava, tako da sam nastavio da uživam u večeri. Došlo je vreme da se rastanemo. Ispratio sam Peđu do vrata, gde smo se, uz pozdrav, dogovorili da se uskoro ponovo vidimo, čim se malo oslobodim obaveza.

Ja i Nikolina smo ostali sami. Piće je definitivno uticalo na moj lib do, tako da sam se istuširao i uvukao u krevet do Nikoline, koja je već sp ala. Pribio sam se uz njena ledja i krenuo da joj lju im kosu, spuštajući se prema vratu. Znao sam da to obo ava. Ljubio sam joj vrat, dok bih rukom šetao od gu e ka gru ima. Međutim, ona se samo malo uzkomešala, i sanjivim glasom mi je rekla da je previše umorna. Poljubio sam je u čelo i rekao joj:
“Ok, ali si sutra moja, samo da znaš”.
Kako nije bilo previše kasno, odlučio sam da odem do radne sobe i proverim par mailova, da se pripremim za sutrašnji posao, pre nego što me san savlada. To sam i rekao Nikolini, i uz još jedan polju ac sam izašao iz spav će sobe. Nakon nekih 15 minuta, shvatio sam da mi je telefon ostao na stočiću pored bra og kreveta. Nisam hteo da probudim Nikolinu, tako da sam odlučio da ostavim ugašeno svetlo u hodniku, i tiho sam otvorio vrata od spa aće sobe. Onda je usledio šok. U mraku spavaće sobe su se jasno čuli tihi uzdasi i bl go škripanje kre eta. Jedino što se moglo videti jeste pomeranje pokrivača i otvorena fioka st ića, u kojoj je bio Nikolinin dil . Bio sam skamenjen, ali sam nakon nekoliko sekundi tiho zatvorio vrata spav e sobe i vratio se za računar. Ose o sam bes i ljubomoru, jer sam sada bio siguran da oni pogledi nisu bili posledica pića.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *