Rešenje za polomljen ekran telefona ne može biti jednostavnije

Rešenje za polomljen ekran telefona ne može biti jednostavnije

Sigurno vam se više puta desilo da ispustite telefon tako da se ekran ošteti ili napukne. Možda je taj scenario usledio nakon prethodnih udaraca o pod, pa je najzad posustao i više nije u funkciji. Znamo da se bez telefona ne može, i da je što pre potrebno naći rešenje, koje je efikasno, ali ne i skupo. Najlakše je izabrati novi model, međutim, ne mogu svi to da priušte. Stoga, u nastavku pročitajte kojim trikom se možete poslužiti, da bar privremeno odahnete.

Ukoliko je ekran samo napukao, pokušajte da upotrebite malo poznatu supstancu koja se naziva cianoakrilat. On se nalazi u proizvodima kao što su lepak ili lak za nokte. Ako se opredelite za drugu varijantu, važno je da lak bude providan. Bilo bi interesantno videti pink šaru na ekranu, ali ona bi odvlačila pažnju. Pre nego što pređete na taj korak, očistite površinu od prašine i prljavštine, a zatim lagano četkicom ili čačkalicom kapnite lak u šuljine.

Nakon što ste uradili gorenavedeno, prodrmajte telefon levo – desno da bi lak svugde zašao. Odstranite višak, i tek onda odložite telefon na stranu da se osuši. Ako sledite ove korake, postići ćete gotovo nevidljiv trenutni efekat. Naj tan način, telefon će nastaviti da radi nesmetano, i nećete morati da brinete o prašini i kapljicama tečnosti. Naravno, trudite se da izbegavate spuštanje telefona na vlažna mesta.

Sa druge strane, treba napomenuti da bezbojni lak ne može spasiti razbijen ekran. On može poslužiti isključivo ako je on naprsnuo, kako bi sprečio dalje pucanje. Ako vam se čini da vašem ekranu nema pomoći, pažljivo ga oblepite lepljivom trakom. Nećete moći da ga koristite, ali ćete bar moći da sačuvate vredne delove, dok ne odnesete telefon na popravku.

Ukoliko nekim slučajem imate rezervno staklo, možda ga možete i sami zameniti. Pojedini proizvođači nude tu opciju. Međutim, to možete pokušati samo ako ste sigurni da nećete napraviti više štete nego koristi. Pazite i da ne napravite pogrešan korak koji nećete moći da ispravite. U slučaju da ne verujete svojim DIY poduhvatima, telefon poverite profesionalcu.  

Izvor: The List

(Visited 86 times, 1 visits today)