ODLUČENA SUDBINA GOLIH MANEKENKI U DUBAIJU Pozirale su nage na balkonu pa uhapšene, a evo kako su kažnjene FOTO, VIDEO

Manekenke koje su nedavno uhapšene u Dubaiju zbog projekta na kom su radile, a koji je uključivao i to da gole poziraju na balkonu solitera u prestižnom delu Dubaija, ipak neće završiti iza rešetaka, kako je javnost prvobitno očekivala.

Podsetimo, policija u Dubaiju privela je najmanje 11 žena mahom iz Ukrajine, Rusije, Moldavije i Belorusije, koje su usred dana pozirale gole i to pod rukovodstvom fotografa Alekseja Kontsova (33).

Ipak, čitava grupa je uključivala preko 20 žena, a to dokazuju i eksplicitne fotografije sa samog snimanja koje su se brzinom svetlosti raširile na društvenim mrežama, kako u Emiratima, tako i širom sveta, a posebno u Evropi odakle većina devojaka i potiče.

Oni su optuženi za javni razvrat i širenje pornografije, a u Emiratima gde je pravni zakon zasnovan na islamskom zakonu, odnosno Šerijatu, stranci završavaju u zatvoru i zbog blažih krivičnih dela.

Posle neobično brze istrage glavni tužilac Dubaija Esam Isa al Humaidan najavio je da će oni koji stoje iza fotografisanja biti deportovani u svoje matične zemlje, bez daljih objašnjenja. Policija je odbila da zvanično identifikuje privedene, no neke od njih imenovali su ruski mediji.

Grupna fotografija nazvana “Mala porodica” otkrila je i identitete nekih od devojaka. Na njoj su dve Ukrajinke, Jana i Dijana, i još tri ukrajinske manekenke: 19-godišnja Darija Korunženko, Ekaterina Kašenko i Sofija Tkačuk. Sve identifikovane Ukrajinke na društvenim mrežama su objavljivale fotografije i snimke iz Dubaija.

Dubai, uhapšene menekenke
FOTO: INSTAGRAM

Brza deportacija je retka za pravni sistem u Dubaiju, slučajevi poput ovog uglavnom završpavaju na sudu ili se na drugi način rešavaju pre deportacije.

Inače, Dubai je glavno odredište za svetske Instagram influneserke i modele koji na svoje profile rado kače provokativne i izazivno fotografije iz luskuznih hotela širom obale Persijskog zaliva. Ali ova popularna turistička destinacija često je i predmet kontroverze s obzirom na to da je ponašanje većine turista u kontrastu sa strogim pravilima islama i tamošnjim zakonima koji se tiču ponašanja i izražavanja u javnosti.

Skandal sa grupnom golišavom fotografijom dogodio se samo nekoliko dana pre Ramazana – svetog meseca u muslimanskom svetu, i u trenutku kada je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski stigao u zvanično posetu u obližnji Katar.

Izvor: Kurir.rs/Daily Mail

(Visited 2,227 times, 7 visits today)