BILJANA JE RASPLAKALA SRBIJU KAO DARA, A SUDBINA NJENE PORODICE JE KAO NA FILMU: Devojčica otkrila kako je ova uloga pripala njoj

Glavnu ulogu Dare u filmu “Dara iz Jasenovca”, koji je premijerno prikazan na RTS-u, igra trinaestogodišnja Biljana Čekić, koja ide u osmi razred, živi sa ocem Radovanom, bratom, starijom sestrom, bakom i dedom u mestu koje je na deset kilometara udaljeno od Kozarske Dubice.

Biljana je za ovu ulogu izabrana između čak 2000 dece, a za nju svi imaju samo reči hvale, govoreći da je mirna, tiha i dobra devojčica i da je ovu ulogu želela više od svega.

– Nastavnica nam je podelila papire za prijavu na audiciju i ja sam odlučila da se prijavim. Prošla sam u uži krug, nakon toga sam dobila glavnu ulogu – rekla je Biljana u Dnevniku na RTS-u.

Otac Radovan koji je Biljanina najveća podrška, kaže da da je ponosan što je njegova ćerka tumačila lik Dare iz Jasenovca.

Radovan je zatim otkrio i da je njihova porodica osetila strahote i prikazane tegobe ovog rata, jer se čak devet članova nije vratilo.

On je objasnio da je njegova baka sa još devetoro rođaka bila u koloni za Jasenovac i da je ona preživela, ali, ostali nisu.

– Zbog toga mi je drago što je film snimljen i što je moja ćerka iznela glavnu ulogu – istakao je Biljanin otac.

Kurir.rs/I.B.

(Visited 1,098 times, 1 visits today)