Koliko seksa bi trebalo da imate prema vašim godinama? (FOTO) (GIF) Većina parova se pita da li imaju normalan seksualni život i koliko odnosa je dovoljno u njihovoj vezi?

Većina parova se pita da li imaju normalan seksualni život i koliko odnosa je dovoljno? Stručnjaci sa Instituta ‚‚Kinsey pronašli“ su odgovor u novom istraživanju gde kažu koliko seksualnih odnosa treba da imate prema vašim godinama.

Iznenadiće vas podatak da mladi ljudi, u dobi između 18 i 29 godina, seks imaju u proseku 112 puta godišnje, što je u proseku dva puta sedmično.

foto: giphy

Osobe u dobi između 30 i 39 godina imaju seks 86 puta godišnje (1,6 sedmično), dok parovi u 40-im godinama imaju odnose 69 puta godišnje.

– Kako starimo tako se povećavaju šanse da obolimo od nekih hroničnih bolesti što negativno utiče na učestalost i kvalitet seksualnih aktivnosti – navodi se u studiji.

foto: profimedia

Iznenađujuće je što stručnjaci nisu istražili koliko seksualnih odnosa imaju ljudi stariji od 50 godina. Ranije istraživanje koje su sproveli naučnici s Univerziteta ‚‚Manchester“ analizirali su komentare osoba u dobi od 50 do 90 godina i zaključili da i ovi parovi uspevaju da održe seksualni život, uprkos zdravstvenim preprekama.

(Espreso.rs / Izvor: klix.ba)

Please complete the required fields.
(Visited 4,490 times, 1 visits today)